Épületenergetikai fejlesztés

Épületenergetikai fejlesztés

a kedvezményezett neve: Balázs Győző Református Gimnázium, Egységes Művészeti Szakgimnázium, és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Művészeti Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola

a projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés

a szerződött támogatás összege: 11 314 202 forint

 a támogatás mértéke (%-ban): 100%

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.14.

projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.15-21-2023-00135

a projekt tartalmának bemutatása:

A 2023/2024 -es tanévben az iskolába mintegy 350 gyermek jár tanulni és közel 80 munkavállaló dolgozni. Az intézmény, hogy az épület energetikai szempontból megfelelhessen a mai kor kihívásainak energetikai fejlesztés előkészítésébe kezdett, melynek első üteme az épület jelenlegi állapotának felmérése energia hatékonyság szempontjából. Az energiahatékonysági program megvalósítása során az előzetes energetikai számítások (tanúsítvány) alapján szükséges és fejlesztési javaslat alapján elvégzendő kivitelezési feladatokkal arányos, jogszabály alapján szükséges tervezési feladatok megvalósítására nyertünk el támogatást. Az iskolaépület ugyan részben hőszigetelt állapotban van, melyek szintje azonban nem felel meg az érvényben lévő energetikai szabályozásnak. Ez alapján az épület fűtésrendszerének átalakítása javasolt hőszivattyúval, alacsony hőmérsékletre méretezett radiátoros hőleadói rendszerrel, amelyről kiviteli tervdokumentáció készült, ez, amennyiben a forrás rendelkezésre fog állni, megvalósításra kerül.

 A tervezett energetikai felújítását követően, az iskola épülete jobban szolgálja majd az iskolát használók közösségét.

A Kohéziós Alap által 11 314 202 forinttal támogatott tervezet tökéletes alapot szolgáltat a későbbi fejlesztés kivitelezéséhez, amiért köszönet illeti az Európai Uniót és Magyarország Kormányát.

This entry was posted in Hírek.